Moeiteloos Bestaan

Op weg naar een moeiteloos bestaan


Stel jij het ook steeds weer uit om aandacht en tijd te besteden aan dingen die er werkelijk toe doen voor jou?

Stap jij ook steeds weer in dezelfde valkuilen?

Heb jij ook genoeg van patronen die je geluk in de weg staan?

Heb jij het idee dat er veel meer uit jezelf te halen is dan er nu uitkomt?

Weet je soms ook niet wat je werkelijk graag wilt?


Wellicht spreekt het jou ook aan om met een groep gelijkgestemden een aantal aaneengesloten dagen:

 • even helemaal los te komen van je alledaagse bestaan
 • in een korte tijd zelf een grote stap te kunnen zetten
 • je te focussen op jezelf
 • je te laten inspireren
 • lekker in de watten te worden gelegd
 • verbinding te ervaren met anderen.

 

Meerwaarde van onze retraite

Voor veel mensen heeft het een duidelijke  meerwaarde om je een paar dagen met een aantal anderen terug te trekken uit het alledaagse bestaan. Om een paar voorbeelden te noemen:

 • Je neemt letterlijk afstand van je dagelijkse patronen, waardoor je je volledig op jezelf kunt richten.
 • Samen plezier maken en delen wat er leeft, verbindt.
 • Je oefent met dezelfde thema’s; dit versterkt ook je gevoel van verbondenheid.
 • Je ervaart dat je niet de enige bent met dit issue.
 • Je leert van elkaar.
 • Je voelt je niet zo alleen in je bewustwordingsproces.
 • In een veilige setting kun je meteen het geleerde uitproberen.
 • Het verrijkt je leven enorm. Je zal niet de eerste zijn die een diepgaande verandering doormaakt in die paar dagen tijd.
 • Je geeft en ontvangt feedback aan elkaar.
 • Je bouwt nieuwe contacten op.


Sommigen vinden het te spannend om meteen een paar dagen achter elkaar zo’n proces in te gaan. Uiteraard kunnen er allerlei redenen zijn waarom je op dit moment niet kiest voor een retraite. Dan kun je er ook voor kiezen om je in te schrijven voor een groepsbijeenkomst. Meer informatie daarover vind je hier. Ook heb je de keuze om eerst een individueel traject te doen. Meer informatie vind je hier


Welke verandering kan je verwachten?

De retraite is een onvergetelijke ervaring die verschuivingen in jezelf teweegbrengen. Soms subtiele verschuivingen en vaak ook enorme verschuivingen. Je bewustzijn wordt verruimd, waardoor je je realiseert dat ook jij een moeiteloos bestaan kunt creëren. Sterker nog, je gaat het meteen ervaren. Het is niet iets voor later. Gelukkig niet. Het vraagt wel oefening. En daar gaan we tijdens de retraite mee aan de slag. Even weg van het alledaagse bestaan. Alle tijd en aandacht voor jezelf. Jezelf beter leren kennen en nieuwe ervaringen opdoen.


Deze dagen kunnen trouwens overigens ook confronterend zijn.

Vooral als je er achter komt dat je nog veel bewuster kunt zijn dan dat je dacht dat je al was.

Het delen van dit soort ontdekkingen in een veilige groep is voor velen van grote toegevoegde waarde. Je zou kunnen zeggen: in de groep kun je je veilig oefenen, zodat je het in de ‘buitenwereld’ met meer vertrouwen stap voor stap kunt toepassen.


Je zal merken dat ook jij steeds vaker in staat bent keuzes te maken die kloppen voor jou. Het gevolg is dat je meer tevredenheid ervaart over jezelf en over het leven. 

Je ervaart meer waardering voor jezelf én je voelt je krachtiger.

Kortom, je levenslust wordt aangewakkerd en vol vertrouwen sta je open voor nieuwe ervaringen.


De ontdekkingsreis naar een moeiteloos bestaan

Wanneer je merkt dat er iets in jou nieuwsgierig wordt naar hoe het zal zijn om eens mee te doen, dan nodig ik je van harte uit om een telefonische afspraak te maken. Dit gesprek is kosteloos en bedoelt om je eventuele vragen te beantwoorden. In dit gesprek zal ik met je delen of ik het idee heb dat deze retraite is wat je zoekt.  


Met je rugzak op pad en ervaringen opdoen

Vanuit een innerlijke drive is mijn idee geboren om een veilige plek te creëren voor anderen, waar je wordt uitgedaagd om te ontdekken én te ervaren dat je kunt vertrouwen in jezelf en op jezelf.

Je kunt de retraite vergelijken met een wereldreis die je maakt. Het start met een soort gezonde spanning en opgetogenheid. Met je rugzak ga je op pad. Je hebt geen idee wat je aantreft. Wat je wél zeker weet is dat je ervaringen gaat opdoen.


Voor mij zijn het de ervaringen waar het om gaat in het leven. Het brengt je wijsheid en vervulling. Het maakt dat je bent wie je bent. Iedereen beleeft ervaringen op zijn of haar unieke manier. Door open te staan voor de ervaringen van anderen wordt ons blikveld verruimd. Vandaar dat het werken met groepen gelijkgestemden mij zo aanspreekt.


Gedurende het leven hebben we zoveel schillen om onszelf heen gecreëerd. Dit was ook vaak nodig om te overleven. Diep in ieder mens leeft er bewust of onbewust een verlangen naar puurheid. Het werkelijk jezelf te mogen zijn, jezelf serieus te nemen. Dát is waar je naartoe gaat bewegen als je ook deelneemt aan deze retraite.


Terugkomend op de metafoor van de wereldreis. Juist tijdens zo’n reis ontdek jij, met jouw rugzak op,  hoe je omgaat met tegenslagen, met je emoties. En ook welke patronen het leven eenvoudiger voor je maken en welke dit juist tegenwerken. Je leert dat er meerdere perspectieven zijn, waardoor je beweegt naar een moeiteloos bestaan. Je ontdekt gedurende het proces steeds meer facetten van je ‘echte zelf’.

 

Wie begeleidt de retraite?

De retraite wordt verzorgd door Willeke van Barneveld en door mijzelf. Als je meer over mij wilt weten, kijk dan vooral bij op deze site bij Over mij , mocht je dit nog niet hebben gedaan.


Willeke is eigenaar van Praktijk Dynamo . Zij is ook mijn moeder. Minstens zo gedreven als ik om een veilige plek te creëren voor anderen.  Met als doel om iedereen die maar wil, te ondersteunen in het proces van een moeiteloos bestaan. 


Samen met Willeke geef ik overigens ook de Moeder-Dochter retraites en de Angst retraites. Voor meer informatie daarover klik op de links.


Wat kun je van ons verwachten?

Tijdens een wereldreis maak je gebruik van de vervoersmiddelen die je op dat moment het meest aanspreken, waar je zin in hebt of wat er beschikbaar is. Jij als deelnemer en wij als begeleiders, stemmen samen af waar de behoefte ligt en vervolgen onze reis.


Zo zie ik dus onze rol. De kennis die ik opgedaan heb door de jaren heen in hcombinatie met soms ook ingrijpende levenservaringen, hebben mij gemaakt tot wie ik nu ben. Met die rugzak, zal ik vanuit aanwezigheid en intuïtie de leiding nemen.


Wij reiken je handvatten aan, introduceren manieren of methodieken die voor ons en veel cliënten goed hebben gewerkt en vaak nog steeds goed werken.


Denk dan aan Verbindende communicatie, Emotional Freedom Techniques, Opstellingen, Voice Dialogue maar ook aan verdiepend schrijven. 

Als je meer informatie wilt over de retraite kan je zowel Willeke als mijzelf bellen.


Onze insteek is dat we naast het ‘serieuze werk’, vooral ook minstens zoveel plezier en ontspanning met elkaar ervaren.Wanneer, waar en wat kost het?


Hilton Garden Inn Leiden

13, 14 en 15 november 2020  
15, 16 en 17 januari 2021 


Eigentijdserf Westelbeers NB

20, 21 en 22 november 2020  
22, 23 en 24 januari 2021 


Daarna organiseren wij maandelijks retraiteweekenden. Je kunt je hiervoor ook nu al aanmelden. 

Ontvangst op vrijdag vanaf 16 uur. Afronding zondag uiterlijk 16.30-17.00 uur. 

Uiterlijk twee weken voor aanvang starten we met een Kick off meeting via Zoom. We vragen je dan ook om voorbereidende oefeningen te doen.


Uiteraard zorgen wij voor de nodige hygiëne-maatregelen in verband met Covid 19.


Totaalprijs

€ 595,- pp

 • Kick off bijeenkomst via Zoom uiterlijk twee weken voor aanvang retraite

 • Een lang weekend ervaringen op doen in een mooie rustgevende omgeving
 • Tijdens de retraite heb je een mooie eigen kamer met douche en toilet tot je beschikking 
 • Er wordt culinair voor je gezorgd met een uitgebreid ontbijt, een verkwikkende lunch en en de dag wordt afgesloten met een heerlijk diner.
 • Ruimte om vrije tijd met jezelf door te brengen of met anderen bijvoorbeeld een heerlijke wandeling in de natuur te maken
 • 1-op-1 contact met één van de twee begeleiders als je daar behoefte aan hebt.
 • Gedeeltelijke vergoeding door je zorgverzekering is soms mogelijk, afhankelijk van je polis

Wat als je het niet kunt betalen?

Je kunt in een situatie zijn waardoor je heel graag mee doet, maar de financiële kant weerhoudt je ervan. Als je wilt kun je contact met mij opnemen, zodat we samen kunnen onderzoeken wat er nodig is om toch mee te doen