Angst - Coaching

Angst Coaching

Angst Coaching


‘Use your fear as fuel to fly’ Hoe kan dat?!?!

Kan je je voorstellen dat je je angst gebruikt als kracht?

 

Allereerst, weet dat je niet de enige bent. Iedereen is wel eens bang! Angst is een heel gezonde reactie van je lichaam op dreigende en spannende situaties; hierdoor ben je meer op je hoede en waakzamer voor gevaar. Door verschillende oorzaken zou de angst ook kunnen opspelen in situaties waarbij het niet direct nodig is, bijvoorbeeld door een specifieke gebeurtenis of door je gedachtes. Het gevolg zou kunnen zijn dat je meer vanuit angst gaat leven en misschien zelfs sommige dingen niet meer doet. De angst kan een steeds grotere rol in je leven gaan spelen en neemt dan steeds meer de regie van je over. Hierdoor kan je je eenzaam en onbegrepen voelen. Je bent meer aan het overleven dan aan het leven. 


Iedereen ervaart en reageert op zijn eigen manier op angst. Je angst overwinnen is een spannend, eng en emotioneel proces. Het vergt veel moed om je angst in de ogen te durven kijken. Het goede nieuws is dat je voor iedere angst die je overwint een stuk vrijheid terug krijgt. Dit maakt dat je je angst kan gebruiken als kracht. In dit proces zou ik je graag willen coachen en begeleiden.


Op een effectieve en doelgerichte manier gaan we op zoek naar wat jou zou kunnen helpen. Hoe kan jij meer gaan leven uit vertrouwen in plaats vanuit angst? Hoe kan jij er voor zorgen dat je meer regie over je leven heb? En hoe kan je je angst als kracht gebruiken?